logo
  • гр. София, бизнес център SONIQUE

  • ул. Акад.Стефан Младенов 46, ет.8, 22А

  • 09:00 - 18:00

  • ПОН - ПЕТ

Начало > ЗИТ Интернешънал

50 Years Evolution in Technology

ЗИТ Интернешънал

1967

„ЗИТ Интернешънал“ е създадена през 1967 г. като българско - японско съвместно дружество под наименованието „Завод за Изчислителна Техника“. 

Компанията е била едно от водещите предприятия за съвременна изчислителна техника и е първият български производител на компютри. Продукцията на Завод за изчислителна техника е била позната в много страни по света - Полша, Куба, Чехия, Унгария, Германия, Китай, Либия, Финландия, Индия и др.

1977г.

В условията на преход в България ЗИТ се ориентира към съвместна разработка и производство заедно с малки и средни частни фирми от областта на изчислителната техника. Продукцията на завода е била предназначена за граждански цели, основана на т. нар. технология с двойно предназначение. Производствената програма на ЗИТ беше основно насочена към съвместяване с компютърните системи на IBM за общи и специализирани цели, които работят с процесори на Intel.

1987г.

Американски специалисти DOD и DOC са оценявали нашите изделия през 1984 година в Control Data Corporation, Минеаполис, през 1990 година в Уестърн Джеофизикъл Хюстън, през 1990 година на територията на Завод за изчислителна техника. Те са признали, че заводът има и производствените мощности, и интелектуалния потенциал за производство на съвременни изделия на конкурентни цени.

Проектирани са цяла гама от технически средства за модерно банково обслужване и безкасови плащания с помощта на карти с вграден чип - ATM, автоматизирана работна станция за касиери и интелигентен терминал за търговия.

1997г.

През 1997г. Завод за изчислителна техника бе преобразуван в Акционерно Дружество, а от 2000г. е с правен статус на 100% частна компания. Фирмата е класирана в първите 100 IT компании в България за 2003 г. от списание Computerworld (2004).

Като друга част от бизнеса, фирмата е произвеждала фискални касови апарати за българския, румънския и сръбския пазар. Те са били с модерен дизайн, електроника, базирана на процесори на Intel и принтери Citizen или Epson. Това е комбинация от високa производителност и малък размер.

2007г.

През 2007 година, ЗИТ е сред водещите доставчици на електромери в България.Компанията разширява дейноста си като основава Лаборатория за Сертифициране и Тестване на електромери. Клиенти на лабораторията са български и британски производители на електромери.

Продължава да се развива и дейността с касови апарати, а през следващите години основната продукция са електронни касови апарати с фискална памет за българския ичуждестранните пазари.

ZIT 2007 e ново поколение касов апарат с фискална памет, който е умален модел с приложение в ресторантския бизнес. Той съдържа всички функции, които предлагат и големите по това време касови машини.

Умалените размери за модела, позволяват употребата му на изключително малка площ. Касовият апарат може да бъде свързан с електронна везна, баркод четец и сейф.

2017г.

Да бъдем в крак с новостите и да се стремим към усъвършенстване е нашата основна цел. Благодарение на бързите темпове, с които се развива фирма „ЗИТ Интернешънал“, последното поколение касови апарати вече работи изцяло онлайн и има постоянна връзка със сървър. Още от създаването на ЗИТ, фирматапредлага продуктите си и на външни пазари. А от тази година ЗИТ представя мобилния касов апарат с бранда „ZIT B20“ на българския и чешкия пазар. За максимална защита нашият продукт използва най-високи технологии като електронния подпис , който подписва всяка бележка и удостоверява нейната истинност.

Продуктът на „ЗИТ Интернешънал“ има за цел да предложи на клиентите си най-добрите условия и да улесни работата им. Касовият апарат ЗИТ печели клиенти не само с елегантния си дизайн, но и с компактните си размери. Благодарение на това, всеки търговец с малко магазинче, фризьорски салон или заведение за бързо хранене може да ползва продукта на ЗИТ безпроблемно и лесно.

Марката ЗИТ не предлага просто касови апарати, а се стреми клиентите й да получат удобство и решение.

Експресна поръчка